VIDEO | Serijal ”Čapljina iz zraka” #4: Trebižat

2933

Rijetko koga ćete naći da nije čuo za Trebižat – i to ne samo rijeku Trebižat, nego naselje u Čapljini koje je nazvano po ovoj rijeci.

Hrvatsko-kulturno umjetničko društvo ”Seljačka sloga” Trebižat, folklorno društvo, muška i ženska klapa, puhački orkestar… možda su ono po čemu je Trebižat najpoznatiji u regiji, jer njihovi članovi pronose kulturu i tradiciju ovog mjesta i Čapljine gdje god nastupaju.

Trebižat je jedna od najljepših rijeka u Hercegovini, uz mnogobrojna kupališta širom svog toka koja posjećuje na tisuće turista tijekom ljetnih mjeseci.

Trebižat je i rodno mjesto pjesnika Vladimira Pavlovića, čijim ćemo stihovima završiti opis i pustiti Vas da uživate u prelijepim kadrovima iz zraka:

“Putniče, kad dođeš u Trebižat, u kraj gdje je nekad borba za kruh bila, naporna i teška, gdje se mislilo napredno, a živjelo ponosno i mukotrpno, čut ćeš zvuke muzike, koju ljudi radni ovdje, njeguju od davnina. Čut ćeš da je ovdje 1925. formirana limena glazba, i da je sve počelo od jedne male tamburice al’ želja da se glazbom i pjesmom nadžive sve tegobe življenja, bila je jača…”

Nakon što su prve tri epizode ”pobrale” veliki broj pregleda, lajkova, shareova i komentara, primili smo i dosta vaših upita i želja što sve da snimimo u sljedećim epizodama, na čemu vam se od srca zahvaljujemo.

Svake nedjelje u večernjim satima objavit ćemo videoprilog iz jednog čapljinskog naselja/sela/mjesne zajednice snimljen isključivo iz zraka.

Kroz serijal ”Čapljina iz zraka” predstavit ćemo sva čapljinska naselja/sela/mjesne zajednice koje ćemo snimiti iz zraka i prikazati ih u kadrovima kakvi do sada nisu viđeni.

Ako to do sada niste učinili pretplatite se na naš YouTube kanal i uživajte u kadrovima snimljenim iz zraka.