FOTO | Nagrađeni najbolji čapljinski osnovnoškolci i učenici generacije

2612

U salonu Grada Čapljine upriličen je prijem učenika generacije osnovnih škola s područja Grada Čapljine.

Prijam je upriličen za učenike Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” Čapljina, Osnovne škole ”Lipanjske zore” Višići i Osnovne škole ”Čapljina”.

Ovaj događaj redovita je praksa Grada Čapljine koji na ovaj način čestita najboljim učenicima za dugogodišnji trud i rad.

Čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić je istaknuo izvrsnost ovih učenika u njihovom dosadašnjem školovanju koja je na radost njihovih roditelja i cijele lokalne zajednice.

”Uvjeren sam da ćete svi uspješno upisati i završiti željene srednje škole”, poručio je Vidić, naglasivši važnost obrazovanja te je svim nagrađenima uručio prigodne poklone.

Učenikom generacije Osnovne škole Vladimira Pavlovića proglašen je Luka Milanović.

Učenica generacije u Osnovnoj školi Lipanjske zore u Višićima je Nikolina Limov.

Kada je u pitanju Osnovna škola Čapljina, učenicom generacije proglašena je Aiša Hodžić. 

Učenica generacije Osnovne škole Čapljina ističe koji su njezini daljnji planovi u obrazovanju.

”Upisala sam Gimnaziju, jezični smjer, a nakon toga kad završim Srednju školu planirala sam upisati Farmaceutski fakultet. Što se tiče Osnovne škole i svih zaključenih petica, nije mi bilo teško to održavati. Samo sam planirala i organizirala vrijeme, učila kako treba i s pomoću nastavnika sve sam uspjela odraditi dobro i danas biti učenica generacije”, kazala je Aiša Hodžić.

O svom uspjehu govorila je i Nikolina Limov iz Osnovne škole ”Lipanjske zore” Višići.

”Upisala sam Gimnaziju, opći smjer, a za daljnje obrazovanje još nemam ideju. Prvo treba završiti Srednju školu, pa onda razmišljati o daljnjim planovima i fakultetu. Poruka svim mojim vršnjacima i onima koji kreću u Osnovnu školu je ta da se trebaju truditi, kvalitetno rasporediti vrijeme i posložiti prioritete, sve ostalo doći će samo od sebe jer se trud uvijek isplati”, kazala je Limov.

Osim dvije dame tu i je i mladi Luka Milanović, momak koji je proglašen učenikom generacije OŠ ”Vladimir Pavlović” Čapljina.

”Jutros sam upisao Opću Gimnaziju ovdje u Čapljini, a nakon toga htio bih studirati medicinu i baviti se time u budućnosti, zapravo htio bih biti stomatolog. Svim svojim vršnjacima poručujem da se nemaju čega plašiti, da uče, trude se i sve će doći na svoje”, kazao je Milanović.