MUP HNŽ u 10 dana kontrolirao 207 motociklista, a izdao 121 prekrašajni nalog

770

Kontinuiranim praćenjem i analizom stanja sigurnosti prometa u HNŽ uočeno je da znatan broj vozača motocikla nepoštivanjem prometnih propisa ugrožava svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Posebno je uočeno da velik broj motociklista u vožnji ne koristi zaštitnu kacigu, vozi neregistrirani motocikl, stvara preveliku buku, upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita “A” kategorije te obijesnom vožnjom ugrožavaju sigurnost prometa na cestama.

Uzimajući u obzir sve navedeno, Uprava policije MUP-a HNŽ provodi operativnu akciju “Motocikl” od 1. srpnja do 30. rujna 2020. godine, s pojačanom kontrolom prometa te težištem na sankcioniranje motociklista koji se protupravno ponašaju.

Od početka akcije do 10. srpnja 2020. godine pripadnici PU Mostar kontrolirali su 207 motociklista, iz prometa isključili 11 motociklista i izdali 121 prekršajni nalog sukladno Zakonu o sigurnosti pometa na cestama BiH.

Policijski službenici MUP-a HNŽ kontinuirano će nastaviti sa provođenjem akcije, a sve u cilju smanjenja prometnih nezgoda i stradalih, navodi se u priopćenju.