Kompanija Mastercard nastavlja pružati digitalna rješenja malim biznisima kroz strateška partnerstva

79

Kompanija Mastercard najavljuje partnerstva sa fintek platformom upSWOT i aplikacijom za rezervaciju putovanja FinalPrice kako bi podržala mala i srednja poduzeća kroz rješenja za jednostavnije upravljanje novčanim tokovima, najvećem problemu sa kojim se ovaj sektor suočava.

Tijekom pandemije, mnoga mala i srednja poduzeća našla su se u situaciji da moraju da se suočavaju sa nepoznatim pitanjima.

Jedna od glavnih promjena u mnogim poduzećima bila je prelazak na digitalno poslovanje i mada su neka poduzeća iz MSP sektora isprva oklijevala da to učine, trenutno je 70% njih ili dodalo nove digitalne mogućnosti ili poboljšalo svoje postojeće kanale trgovine digitalnim uslugama.

Međutim, čak ni digitalna transformacija nije preduprijedila poteškoće sa kojima se susreću mala i srednja poduzeća, a posljedično su ona pretrpjela ozbiljne udarce, često one povezane sa novčanim tokovima.

Zapravo, bez obzira na industriju ili veličinu, 82% malih preduzeća propada zbog nedovoljnog ili nepravilnog upravljanja novčanim tokovima.

Iz tog razloga, rješenja koja razvija kompanija Mastercard, kao i dragocjena unaprijeđenja koja se razvijaju kroz partnerstva, ključna su za ublažavanje takvih pritisaka kako bi preduzeća mogla nesmetano da posluju.

MasterCard | Image Library

Najnoviji primjeri za to su partnerstva sa platformom upSWOT i aplikacijom FinalPrice:

  • Kako mjere ograničenog kretanja počinju da se popuštaju u cijelom regiji, a mi ulazimo u fazu oporavka, transparentnost novčanih tokova bict će dragocjenija nego ikad za nesmetano poslovanje malih i srednjih poduzeća. Iz suradnje kompanije Mastercard sa platformom upSWOT proizilazi softver koji analizira ključne podatke i ponašanja potrošača, čime mala i srednja preduzeća dobijaju prognoze i relevantne preporuke koje im mogu pomoći da budu proaktivni u poslovanju. Pored toga, banke mogu da koriste ovaj alat za sticanje daljih uvida u financije klijenata kako bi im osigurale personalizirani pristup.
  • Očekuje se da će ograničenja u vezi sa putovanjima polako da se ukidaju, međutim, putovanja i dalje ostaju jedan od najvećih troškova za mala poduzeća. Praktična aplikacija za rezervaciju putovanja FinalPrice olakšava proces nudeći povrat novca za troškove putovanja. Ovaj brend je unio revoluciju u sektor online rezervacije putovanja kada je postao prva online turistička agencija koja je uvela opciju pretplate na ”putovanja kao usluge“ jer pruža najniže i najbolje cijene putovanja prikupljanjem ponuda brojnih hotela, avio kompanija i kompanija za iznajmljivanje automobila. Ne postoje skrivene naknade, a kroz partnerstvo sa kompanijom Mastercard, mala i srednja poduzeća širom Europe mogu se vratiti poslovnim putovanjima i dobiti pristup najboljim cijenama uz ekskluzivni povrat novca do 35%.

O kompaniji Mastercard

Mastercard je globalna tehnološka kompanija u oblasti platne industrije. Naša misija je da pomežemo i osnažimo inkluzivnu, digitalnu ekonomiju od koje korist imaju svi i svuda time što transakcije činimo sigurnim, jednostavnim, pametnim i pristupačnim.

Kroz korištenje sigurnih podataka i mreže, partnerstava i oslanjajući se na neprocjenjive strasti, naše inovacije i rješenja pomažu pojedincima, financijskim institucijama, vladama i poslovnim subjektima da ostvare svoj najveći potencijal.

Naš koeficijent pristojnosti (DQ) je u osnovi naše poslovne kulture i svega što radimo unutar kompanije i izvan nje.  Sa vezama na preko 210 tržišta i teritorija, mi gradimo održivi svijet u kome su neprocjenjive mogućnosti svima dostupne.