Dodijeljena priznanja i zahvalnice za najljepšu okućnicu u Neumu

3998

18.lipnja 2021. god . u Ljetnom vrtu Hotela Zenit u Neumu upriličena je svečana dodjela priznanja, nagrada i zahvalnica za najljepše okućnice, terase i balkone u Neumu za 2021. godinu.

Ovaj ,drugi po redu, Izbor za najljepšu okućnicu i ove je godine uspješno organizirao Općinski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH Neum na čelu s predsjednicom Zoricom Sentić.

Na poziv organizatora pristiglo je ukupno 14 prijava predivnih okućnica, stvaranih dogogodišnjim radom , s puno ljubavi I predanosti.

Nagrade su uručene u više kategorija:

  • nagradu za najljepšu okućnicu prema odluci stručnoga žirija dobila je okućnica Mare Džono, Jazine 44 Neum
  • nagradu prema broju lajkova na facebook stranici Zajednice žena za najljepšu okućnicu u Neumu dobila je okućnica Sanje Škobo u ulici Mimoza 44
  • nagradu za najljepšu terasu u Neumu prema broju lajkova na facebook stranici Zajednice žena dobila je Martina Krešić iz Neretvanske ulice.

Nagrađenima su dodijeljena priznanja i nagrade , a prigodne zahvalnice svima koji su prijavili svoje okućnice na ovaj izbor.

Svečanosti dodjele nazočili su načelnik općine Neum Dragan Jurković, predsjednica OV Neum Daniela Matić, predsjednica ŽO ZŽ HNŽ-a Zdenka Leženić, članice Općinskog odbora ZŽ, stručni žiri, sponzori te članovi obitelji nagrađenih .

Načelnik Jurković je pozdravio sve nazočne,a poseban pozdrav uputio je predsjednici OO ZŽ Neum Zorici Sentić i predsjednici ŽO ZŽ HNŽ-a Zdenki Leženić. Pohvalio je ovu kao I sve prethodne akcije koje je organizirala ZŽ Neum, istaknuvši kako mu je izuzetno drago da OO ZŽ Neum ostvaruje tako dobre rezultate.

Također je čestitao dobitnicima ove nagrade za najljepše okućnice, kao I svima koji su sudjelovali u ovome natjecanju.

Predsjednica OO ZŽ HDZ-a BiH KKK Neum Zorica Sentić izrazila je zadovoljstvo provedenim izborom, zahvalila je stručnom žiriju, Komunalnom poduzeću Neum i Poljoprivrednoj ljekarni Knežević na sponzorstvu i svima koji su svojom prijavom podržali ovu manifestaciju.

Istaknula kako je i ovaj izbor jedan mali , ali vrijedan doprinos ljepšem i uređenijem Neumu. “Neum, kao grad kojemu je turizam primarna djelatnost, mora neprestano raditi na što ljepšem , nama i našim gostima, što privlačnijem izgledu.Uvjerena sam da će ova inicijativa neumske Zajednice žena mnogima biti poticaj da svatko uredi svoju okućnicu i na taj način da svoj doprinos ljepoti grada u kojemu živimo”.