FOTO | Čapljina: Betonskim blokovima protiv nesavjesnih vozača

2007

Problem nekulture u vožnji u Čapljini u posljednje je vrijeme sve izraženiji, posebice kada je u pitanju parkiranje, odnosno način parkiranja širom grada.

Iako postoji dovoljan broj parking mjesta, mnogi i dalje parkiraju na pločnik, onemogućujući tako pješacima, ali i invalidima te majkama s kolicima, obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Prošle godine pisali smo kako su na više mjesta čak uklonjene kocke kojima se automobilima priječio prolazak na mjesta kuda idu pješaci.

FOTO | Samovolja na djelu: Uklonjene novopostavljene kocke kod tržnog centra!

Na jedan takav slučaj upozoravali smo više puta, a radi se o tržnom centru kod Trga hrvatske slobode.

Nesavjesni vozači sklonili bi kocke i jurili automobilima prema tržnom centru tik uz dječju igraonicu, tako da su djeca bila ugrožena samim izlaskom iz igraonice.

Iako su nadležni više puta vraćali natrag kocke, oni koji prolaze vozilom su ih sklanjali, pa da bi tome stali u kraj ovih dana postavljene su velike betonske kocke koje je nemoguće pomaknuti.

FOTO | Zajednička pobjeda: Nove kocke postavljene na Trg hrvatske slobode!

Nešto manje kocke postavljene su kod Centra za socijalnu skrb u blizini Doma umirovljenika, jer su vozači često automobilom dolazili do samog parka iza crkve sv. Franje Asiškog u Čapljini.

FOTO | Građani apeliraju: Vratite kocku na trgu zbog sigurnosti naše djece!