FOTO | Književnom večeri o Vladimiru Pavloviću otvoreno Kulturno ljeto u Trebižatu

1076

U petak, 6. kolovoza, u Trebižatu je započela kulturno-zabavna manifestacija ”Kulturno ljeto u Trebižatu”.

Osim što je ova manifestacija započela devetnicom Velikoj Gospi, događaj književne večeri održan je ispred crkve u Trebižatu.

Radi se o okupljanju kojim se odala počast jednom od najvećih hrvatskih književnika Vladimiru Pavloviću, koji je rodom iz Trebižata.

Kakav su program pripremili ove godine i što sve posjetitelje očekuje u kolovozu u Trebižatu rekao je Miro Brajković, predsjednik HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat

”Kroz kolovoz Trebižaćani se posebno pripremaju za blagdan Velike Gospe, zaštitnice svog mjesta. Osim ovog duhovnog programa koji počinje devetnicom, mi i večeras počinjemo sa književnom večeri i sa kulturnim programom. U nedjelju nastavljamo sa orkestrom i klapom na Svetoj misi za branitelje, a program se nastavlja u ponedjeljak kada koncert priređuju članovi našeg društva. Potom u utorak imamo Međunarodni susret klapa na kojemu će nastupiti 10 klapa, a gost večeri je klapa Cambi. Iza toga nedjelju imamo predstavljanje knjige ”100 godina kulture” koja će se održati u staroj školi. Ove godine imamo turnir, likovne radionice, uglavnom bogat kulturni, ali i sportski program”, kazao je Brajković.

Više riječi o književniku Vladimiru Pavloviću i programu u Trebižatu kazala je Milica Pehar, članica Upravnog odbora HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat ali i osoba koja dugi niz godina proučava književnost Vladimira Pavlovića i prenosi je na mlade naraštaje.

”Teško je kod Vladimira Pavlovića napraviti jasnu crtu o njegovom stvaralaštvu. Jedina crta koja postoji je u odnosu ‘poezija – proza’, međutim kad je o poeziji riječ onda se kod njega isprepleće i duhovno i domoljubno, ali i ono svakodnevno. Ove godine nalazimo se ispred crkve u Trebižatu i povodom toga ćemo pokušati prenijeti emociju duhovnog i domoljubnog, ali onako kako ju je Vladimir doživio”, izjavila je Pehar.

Inače, ove godine posebno je svečano u Trebižatu jer se obilježava 177 godina kako se u ovom mjestu proslavlja blagdan Velike Gospe.

FOTOGALERIJA

Bogat program kulturnog ljeta u Trebižatu