FOTO | Čapljinski prvašići sjeli u školske klupe

4380

Čapljinski prvašići sjeli su danas po prvi put u svoje školske klupe. Njih 108 upisano je ove godine u prve razrede Osnovne škole Vladimira Pavlovića.

Povodom prvog dana nastave za prvašiće je u dvorištu škole priređen prigodan program, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Svi su nosili maskice i držali se distance, sjedeći na stolicama koje su ranije postavljene na metar i pol razmaka.

Nakon prigodnog programa uslijedila je prozivka učenika i učenica koji su potom sjeli u klupe svojih razreda zajedno sa učiteljicama.

FOTO | Mateo Jovanović novi ravnatelj O.Š. Vladimira Pavlovića

”Dragi prvašići, dragi roditelji i nastavnici, poštovani gradonačelniče, zadovoljstvo mi je pozdraviti vas danas, na poseban dan za naše prvašiće, njihove roditelje i učitelje, ali i za cijelu zajednicu jer prvi put sjedate u školske klupe.

Draga djeco, želim vam prije svega dobro zdravlje, puno smijeha i igre, mnogo prijatelja i dobrih ocjena. Neka najljepše razdoblje u vašem životu prođe bezbrižno kako svako dijete zaslužuje.

Dragi roditeji, danas ste uzbuđeni, puni emocija i pitanja kako će se vaša djeca snaći u novom okruženju. Sve će biti dobro, zajedno ćemo rješavati svaki izazov koji bude pred nama, a vrata mog ureda su za vas uvijek otvorena ako bilo to trebate.

Dragi učitelji, hvala vam na toplini koju dajete svakom djetetu, za razumijevanje, za mudrost. Želim vam puno uspjeha u vašem radu i da vam ova generacija ostane u lijepom sjećanju.

Na kraju veliko hvala našem gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću – potrudili ste se i ove godine izdvojiti značajna sredstva za pomoć pri kupovini knjiga, a svojim dolaskom danas pokazujete koliko su mladi naraštaji i njihovo obrazovanje bitni za naš grad. Od srca vam hvala.

Dragi mali prijatelji, još jednom vam želim dobrodošlicu u našu školu i čestitam vam ovaj poseban dan”, rekao je u svom obraćanju prvašićima novi ravnatelj Osnovne škole Vladimira Pavlovića Mateo Jovanović.

I ova školska godina bit će drugačija u odnosnu na ”normalne” uvjete koji su vladali prije pandemije.

Naime, kako je propisalo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Vlade HNŽ, obavezno je svakodnevno mjerenje temperature za sve koji ulaze u zgradu, kao i nošenje maski za sve osobe koja ulaze i kreću se unutar škole, a za obavljanje nastave na daljinu potrebno je dostaviti dokumentaciju.

Škole moraju redovito vršiti dezinfekciju objekta, podova, radnih površina, ruku i obuće svih osoba koje ulaze u zgradu.