FOTO | Mladi iz Čapljine na poseban način obilježili Međunarodni dan mira

1430

Neformalna grupa mladih iz Čapljine na poseban način obilježila je Međunarodni dan mira.

Na Trgu kralja Tomislava u poslijepodnevnim satima okupio se veliki broj mladih koji su napravili dva velika plakata sa simbolima mira.

Svi prolaznici mogli su sudjelovati u bojanju plakata i ostavljanju otisaka svojih ruku kako bi na poseban način obilježili Međunarodni dan mira.

Uz sve to organizatori su se pobrinuli i napravili bogatu trpezu da svi koji dođu mogu popiti piće i uživati u ukusnim zalogajima.

”Međunarodni dan mira obilježili smo pod pokroviteljstvom IOM (međunarodna organizacija za migracije). Održali smo radionicu bojanja plakata na način da su mladi iz Čapljine svojim rukama oko obojali plakate na kojim je bio nacrtan lik goluba i znak mira.

Radionica je trajala oko tri sata te je bila popraćena muzikom mladih glazbenika iz Čapljine. Aktivnosti su dio projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” kojeg financijski podržava Vlada Ujedinjenog kraljevstva, a implementira Međunarodna organizacija za migracije – IOM Bosnia and Herzegovina”, kazao je Marko Masnić, jedan od mladih koji sudjeluje u ovom projektu.

Za sam kraj događaja u zrak su pušteni bijeli baloni u znak mira.