Ulaznice za film ”Toma” u Čapljini od danas (četvrtak) u pretprodaji!

1411

Ulaznice za film ”Toma”, koji će biti premijerno prikazan u petak i subotu u Čapljini (od 19:00 sati u kinu ”Mogorjelo”), od danas se mogu kupiti u pretprodaji.

Karte se mogu kupiti danas i sutra od 8 do 16 sati u Gradskoj knjižnici Čapljina.

Osim u pretprodaji, karte se mogu kupiti i na blagajni kina prije projekcije filma.

Kontakt telefon javne ustanove Knjižnica i kino Čapljina je 036 806 243.

Film “TOMA” jedan je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života.

Ovo je priča o duši.