FOTO | Čapljina: Zbog posjedovanja droge i vojnog naoružanja uhićen P.K.

2697

Dana, 25.01.2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ su na području općine Čapljina lišili slobode lice inicijala P.K. (1965. godište) iz Čapljine zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici Federalne uprave policije uz asistenciju Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi pomenuto lice i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu “Cannabis”.

Pronađena je i vojna municija kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.