FOTO/VIDEO | Pravoslavni vjernici polnoćkom u Prebilovcima proslavili Božić

5906

Paroh čapljinski Marko Gojačić služio je noćas u Hramu vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima kod Čapljine ponoćnu božićnu liturgiju.

Ponoćna liturgija služena je u hramu u Prebilovcima jer je pravoslavna crkva u Čapljini oštećena u potresu koje je prije skoro godinu dana pogodio Čapljinu i objekt nije siguran za boravak ljudi.

Na služenju liturgije u Prebilovcima okupilo se oko 200 vjernika iz čapljinske općine.

U 23:30 sati ispred hrama uz molitvu su naloženi badnjaci, uslijedio je potom govor čapljinskog paroha, potom vatromet, nakon čega su se vjernici zajedno sa parohom uputili u hram gdje je služena sveta liturgija.

”Danas je najradosniji kršćanski praznik jer je upravo danas Bog postao čovjek. Jako je značajno i jako je lijepo da se upali badnjak, da se zapjeva i da se radujemo ovom velikom prazniku i danu, ali to ne smije biti glavno, glavno nam mora biti čovjek koji je pored nas, koji je možda u nekoj patnji, bolu i tuzi, ali da mu se nađemo da mu pomognemo”, zaključio je paroh čapljinski.

Nakon služenja liturgije i pričešća, najmlađim parohijanima podijeljni su pokloni, a vjernici su nastavili zajedničko druženje.

Uredništvo Čapljinskog portala svim pravoslavnim vjernicima iz Čapljine, kao i svim našim čitateljima pravoslavne vjeroispovijesti, od srca želi čestit i blagoslovljen Božić uz tradicionalnu čestitku: ”Mir Božji, Hristos se rodi”.