Zanimljive ideje za dizajniranje bazena u vrtu

1111

Vjerojatno da nema onoga tko ne sanja o vlastitom bazenu u vrtu. Ali, veličina, dizajn i oblik ovise o raznim čimbenicima.

Dobro je što danas postoji veliki izbor modela vrtnih bazena, koje možete uzeti u obzir kako bi ostvarili svoje snove.

Ljeto je vrijeme odmora i dugih, toplih dana. Kako djeca, tako i odrasli, najbolje rashlađenje pronalaze kraj vode, na kupalištima i bazenima.

Međutim, nije svatko u mogućnosti da stigne do tih zabavnih mjesta, a putovanje po vrelini zna biti izuzetno iscrpljujuće.

Ipak, postoji rješenje u vidu vlastitog bazena u dvorištu kuće, ili čak na balkonu.

Prikupili smo neke moderne i atraktivne primjere kako možete postaviti i urediti svoj bazen u vrtu, kako bi vam poslužili kao moguća inspiracija.

Pogledajte ideje, jer ljeto je već tu, i bit će vam potrebno utočište tokom vrelih dana!

Kako uklopiti bazen u postojeći prostor vrta ili terase

  • Ukoliko vaš vrt nije prikladan za veliki pravokutni bazen, možete postaviti mali, montažni bazen okruglog oblika. Na taj način ćete imati svoj osobni SPA-kutak i mjesto za rashlađivanje, na malom prostoru. Ako su cigle već prisutne u dizajnu vaše terase, mogu se iskoristiti i za rub bazena. Postavite roštilj i prostor za sjedenje u blizini, i imat ćete savršen ljetni izgled dvorišta.
  • Ako nemate puno prostora za pravi bazen u dvorištu, možete osmisliti SPA-zonu na terasi. Drveni trijem je savršen za tu namjenu. Postavite hidromasažnu kadu na najvišu razinu terase, i dobit ćete jedno ugodno mjesto za opuštanje. Kadu možete postaviti na dograđeno drveno postolje, u također drvenom okviru. Ograda trijema osigurat će vam privatnost i zaštitu od neželjenih pogleda. Postavite kauč, ili stol i stolice, pokraj njih, i vaša relax-oaza je spremna za ljeto!
  • Tanak zid može pretvoriti prostor oko bazena u privatnu zonu. Ne samo da ćete sakriti bazen od susjeda, već ga postavite tako da se ne može vidjeti ni iz kuće. Široki, izdignuti rub bazena može poslužiti kao klupa za sjedenje i sunčanje. Uskladite materijale bazena s ostatkom kuće za efektan izgled.

Preporučuje se kombiniranje elemenata vatre i vode.

Što to znači?

Ako se garnitura za sjedenje nalazi uz bazen, dodajte ložište za vatru ili roštilj, a možete dodati i vatrene ukrase: lampe, baklje, svijeće…

  • Lijepo je imati priliku uživati u netaknutom prirodnom krajoliku u svojoj okolici, ali je i idealno za postavljanje bazena gotovo usred šume! Važno je da svoj bazen potpuno uklopite u šumsko okruženje. Birajte zemljane boje i prirodne materijale, kao što su drvo i kamen, za prostor oko bazena, i postavite velike biljke pored ležaljki, kako bi ste upotpunili dojam. Također, možete dizajnirati i infinity-pool okrenut prema šumi.
  • Ako je vaša kuća moderna i minimalistička, na isti način možete urediti i bazen u vrtu. Odaberite čiste linije i manje detalja. Možete napraviti mini vrt s travom i kamenjem u prostoru između kuće i bazena. Široki obod bazena možete preurediti u terasu. Neka prevladavaju geometrijski oblici i klasične boje, kako bi vaš moderni bazen bio u potpunom skladu s dizajnom kuće.
  • Ponekad jednostavno nema dovoljno mjesta za bazen. U ovom slučaju dolazi u obzir i whirlpool u kojem možete uživati u grijanoj vodi i zimi. Pjenušava voda djeluje opuštajuće i transformira vaše dvorište ili terasu u čarobno mjesto. Hidromasažna kada može biti samostojeća ili integrirana u okolni prostor za sjedenje.

Whirlpool se može ugraditi čak i u visoke balkone. Dakle, ako ste na katu i nemate vrt, ne morate biti bez osvježenja ljeti. Važno je samo da terasa može držati težinu, pa biste svakako prethodno trebali zatražiti savjet od arhitekta, kako bi izbjegli nezgode!

Ideja ima napretek, na vama je da se odlučite i pustite mašti na volju. Vašem bazenu možete dodati i kamenu fontanu, zidne slapove, vesele suncobrane i jastuke za sjedenje.

Pažljivo uklopljena svjetla oko bazena stvorit će bajkoviti ugođaj, čak i kada je montažni bazen u pitanju. Ostaje vam još samo da pozovete prijatelje i pustite glazbu!