FOTO | Maškare vratile Vidiću ključeve Grada: ‘Neke smo probleme riješili, ali ne možemo više’

1974

Nakon samo dva dana vladavine predstavnici Maškarske Republike vratili su ključeve grada čapljinskom gradonačelniku Smiljanu Vidiću.

Naveli su kako su neke probleme riješili, ali da dalje jednostavno ne mogu.

Naime, u sklopu 60. jubilarnih Pokladnih dana Trebižat-Čapljina tradicionalan događaj vraćanja ključeva Grada održan je i ove godine u zgradi Gradske uprave.

Pripadnici Maškarske Republike, prepoznatljivi po svojim šarenim kostimima i originalnim maskama, stigli su do Gradske uprave gdje su pred gradonačelnikom Smiljanom Vidićem ceremonijalno vratili ključeve Grada.

FOTO | Učenici O.Š. V. Pavlovića zablistali u šarenom defileu Pokladnih dana Trebižat – Čapljina 2024.

Vladavina Gradom preteška

Predstavnici Maškarske Republike su naglasili da su riješili dio problema, ali da je vladavina Gradom ipak preteška za njihov “maškarski duh”.

“Dragi građani Čapljine, vratili smo ključeve Grada s osmijehom na licu, ali moramo priznati da je vladavina ovim prostorom preteška za našu veselu družinu. Riješili smo dio problema, ali ostatak prepustimo onima koji su spremni nositi teret gradske uprave. Mi se vraćamo našim maškarama s osjećajem zadovoljstva i uspješno obavljenog zadatka,” poručili su iz Maškarske Republike.

Uspjeh u daljnjim maškarama

Gradonačelnik Vidić zahvalio se predstavnicima Maškarske Republike na sudjelovanju u ovogodišnjim Pokladnim danima te im poželio uspjeh u daljnjim maškarama.

FOTO | Mališani Dječjeg vrtića Čapljina oduševili građane defileom u sklopu Pokladnih dana Trebižat – Čapljina 2024.

“Ovo je bio jedinstven događaj koji je dodatno začinio naše jubilarno izdanje Pokladnih dana. Zahvaljujem Maškarskoj Republici na suradnji i originalnom pristupu,” naglasio je gradonačelnik Vidić.

Pokladni dani Trebižat-Čapljina privode se kraju uz najavu spektakularnog završetka – spaljivanja Marka Krnjevala i bala pod maskama večeras u Trebižatu.