MNK ”Čapljina” oštro osudio napade zbog organizacije utakmice – pročitajte priopćenje

5609

S ciljem očuvanja ugleda i zaštite imena kluba i Grada Čapljine, MNK ”Čapljina” osvrnuo se priopćenjem na sinoćnja događanja na utakmici između MNK Čapljina i FC Velež.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

”MNK Čapljina je kao organizator poduzeo sve zakonski propisane radnje za postizanje što većega stupnja sigurnosti te u suradnji sa PU Čapljina, MUP-om HNŽ te profesionalnom zaštitarskom agencijom osigurao dovoljan broj službenih lica za održavanje javnog reda i mira.

Oštro osuđujemo natpise raznih internet portala u kojima se ponašanje pojedinaca predstavlja kao sveukupna slika preko 1.000 gledatelja koji su došli podržati svoj klub prema ostvarivanju još jednoga uspjeha u nizu te u kojima se Grad Čapljina naziva fašističkom, šovinističkom ili nacionalističkom sredinom.

FOTO | Gori dvorana – atmosfera vrhunska, cijela Čapljina došla podržati MNK!

Želimo ponajprije istaknuti da za vrijeme odigravanja utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident među igračima obje ekipe što je najbitnija stavka u cijeloj priči. Navijači gostujuće momčadi za vrijeme utakmice na tribini neometano su podržavali svoju momčad, proslavljali pogotke te nisu bili meta nikakvog fizičkog napada.

FOTO/VIDEO | MNK Čapljina odigrala 2:2 s Veležom i izborila plasman u play off

U incidentima koji se navode u medijima nije sudjelovao niti jedan službeni član MNK Čapljina na parketu, dok se za nekolicinu članova stožera gostujuće momčadi isto ne može reći, što je vidljivo na službenoj snimci utakmice u par navrata kada su igrači i članovi gostujuće momčadi svojim radnjama i gestikulacijama izravno upućivali provokacije prema gledateljima na što su pojedinci oštro reagirali.

Kao kolektiv MNK Čapljina, kao niti jedan drugi sportski kolektiv u BiH, ne može utjecati na izgovorene riječi pojedinaca na tribinama, a nažalost, znamo da takav riječnik i na mnogo većim razinama iznad Prve futsal lige FBiH uključuje uvrede i psovke.

FOTO/VIDEO | Zvonimir Medić: ”Hvala publici na vrhunskoj atmosferi”

Na kraju želimo još jednom istaknuti da je najbitnija stvar u svemu da su igrači obje momčadi uputili međusobni stisak ruke na kraju utakmice te tako još jednom dokazali da je sport iznad svega te da je ponašanje pojedinaca kojemu nije mjesto u sportu izolirani slučaj”.