FOTO | Autohtone sorte vina Matić na Sajmu gospodarstva u Mostaru

879

Na 25. Sajmu gospodarstva u Mostaru, kao i dosadašnjih godina, s ponosom se istaknula i vinarija Vina Matić iz Čapljine, čiji štand je bio poprište okupljanja znatiželjnih posjetitelja.

Autohtone sorte

Očarani aromom i okusima njihovih vina, brojni su se posjetitelji zaustavljali kako bi kušali i uživali u bogatstvu koje pružaju autohtone sorte poput žilavke, blatine i trnjaka, ali i drugih čarobnih kapljica iz ponude udruženja Blaž.

Antonio Matić, jedan od nositelja vinarije, s ponosom je istaknuo svoje dojmove o godini koja je bila izazovna, ali i obilježena kvalitetom.

”Kvalitetno smo predstavili naše autohtone sorte, a to su žilavka, blatina i trnjak. Godina je bila iznimno povoljna kvalitativno, no uroda je bilo manje nego u prethodnim godinama zbog kišnih razdoblja tijekom proljeća i ljeta.

Ipak, zahvaljujući sunčanom razdoblju neposredno prije berbe, uspjeli smo izvući maksimum kvalitete”, kazao je Matić.

Pohvale za kvalitetu

Ipak, uz sve pohvale za kvalitetu, Matić nije zaboravio naglasiti izazove koji su pratili ovu berbu:

”Vegetacija je uranila za gotovo dva tjedna u odnosu na prethodnu godinu, što je značajno. Nadamo se da neće biti problema s proljetnim mrazom, jer iako je vegetacija napredovala, priroda uvijek nosi iznenađenja.”

U skladu s tradicijom i predanošću, Vina Matić nastavljaju graditi svoju reputaciju kao sinonim za kvalitetu i stručnost u proizvodnji vina, te privlače pažnju ljubitelja vina diljem regije.

Na 25. Sajmu gospodarstva u Mostaru, njihovo prisustvo ne samo da je bilo uočljivo, već je očaralo i ostavilo trajan dojam na sve posjetitelje koji su imali priliku kušati i doživjeti čaroliju njihovih vina.