Domu zdravlja Čapljina za projekt ”Zdravljem povezani” odobreno 34,699 eura

174

U Mostaru je održana svečanosti uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu ”Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu”.

Domu zdravlja Čapljina i Domu zdravlja Dubrovnik odobren je projekt pod nazivom ”Zdravljem povezani” u iznosu od 44.684,84 €.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočio je i potpisao ravnatelj Doma zdravlja Čapljina dr. Tihomir Knežević

O projektu ”Zdravljem povezani”

Projekt ”Zdravljem povezani” ima za cilj povećanje standarda primarne zdravstvene zaštite u djelokrugu projektnih partnera, naročito na ruralnim područjima, čime se direktno utječe na poboljšanje standarda života i omogućavaju se preduvjeti za poboljšanje demografske slike i smanjenje depopulacije.

Vodeći partner na projektu je Dom zdravlja Dubrovnik gdje će se realizacijom projekta opremiti ordinacije Doma zdravlja Dubrovnik u Slanome, čime se finalizira uređenje navedene ordinacije primarne zdravstvene zaštite.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 44.684,84 €, od čega je za Dom zdravlja Dubrovnik osigurano 9.985 €, a preostali iznos namijenjen je partneru Domu zdravlja Čapljina.

Dom zdravlja Čapljina je realizacijom projekta renovirao krov na garaži te nabavio 2 aspiratora, bilirubinometar i hematološki analizator.