Istražitelji češljaju i posljednji ispraćaj: Je li se ubojica skrivao u povorci?

8188

Lana Bijedić (19), koja je u nedjelju okrutno ubijena, s Gradskog groblja Sutina ispraćena je prije dva dana na vječni počinak.

U masu su se utopili i inspektori u civilu, koji su nadgledali okupljene, a neki od istražitelja napravili su videosnimke te fotografije okupljenih tražeći bilo kakvu poveznicu ili trag za rasvjetljavanje ovog zločina, piše Dnevni avaz.

Tragična sudbina ovoj djevojci namijenila je da iz svog Mostara, u kojem je rođena i odgojena, umjesto u Sarajevo na studij arhitekture, u kovčegu ode u Beograd, gdje je danas, prema želji njezine majke Nine,  pokopana u najužem krugu obitelji.

Suze su se slijevale niz mnoga lica u velikoj tužnoj koloni, koja je stigla na Sutinu da Lani kaže posljednje zbogom. Iako se činilo kako se njezina majka hrabro drži dok svoje jedino dijete ispraća u kovčegu okruženom mnoštvom bijelih ruža, nju su cijelo vrijeme obreda, koji je predvodio Radivoje Krulj, mostarski paroh, pridržavali da ne padne.

Kako Avaz doznaje iz izvora bliskih istrazi, koja se provodi pod nadzorom Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, obavljeni su razgovori s nekoliko njezinih prijateljica.

U policiji čekaju na rezultate vještačenja Laninog laptopa, ali i mobitela. Na dan nestanka, u nedjelju, kod prijateljica se raspitivala za prijevoz taksijem od Mostara do Čapljine.

Zna se da je uz sebe imala 100 KM, ali nakon što joj je tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog u nedjelju navečer, kod nje je pronađeno 50 KM.

Josip Grubeša, ministar pravde BiH, potaknut nasilnom smrću Lane Bijedić, formirao je radnu grupu u čijoj je nadležnosti izmjena Kaznenog zakona radi pooštravanja kazni za najbrutalnije izvršena kaznenih djela usmjerena protiv djece, žena i starih.

Novi detalji: Lana prije smrti obilazila rijeku gdje je ubijena!