Ubojica na slobodi i nakon 7 dana; policija vještači laptop i kamere

3683

U Beogradu je jučer kremirana Lana Bijedić, 19-godišnja Mostarka čiji je život točno prije tjedan dana brutalno ugašen.

Sve je počelo prošle nedjelje oko 11 sati kad je Lana rekla majci da ide na kavu s prijateljicom. U 12 sati i 10 minuta kamere s Gazpromove benzinske crpke u Čapljini snimile su djevojku kako pješači. Ispostavilo se da se radi o Lani Bijedić.

Kako je došla do navedene lokacije, nije poznato. Nagađa se da je stopirala ili da je krenula autobusom ili pak da ju je netko dovezao do navedene lokacije, piše Večernji list BiH.

Istražitelji češljaju i posljednji ispraćaj: Je li se ubojica skrivao u povorci?

Zatim je pješačila od pet do šest kilometara te je posljednji put viđena na kružnom toku Zvirovići. Nakon toga, poslije 19 sati pojavljuje se informacija da je pronađeno tijelo u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog, a u večernjim satima prošle nedjelje potvrđeno je da se dogodilo ubojstvo.

Obdukcija koja je uslijedila pokazala je da je djevojka brutalno udarana i davljena, a na kraju je počinitelj tijelo djevojke ubacio u rijeku. Lokalni ribar, koji je do dana tragedije redovito boravio na toj lokaciji, prvi je pronašao tijelo i alarmirao policiju.

Snimke dokazuju: Lana kilometrima sama hodala kroz Čapljinu prije smrti

Od tada do danas policija danonoćno radi na otkrivanju počinitelja, a MUP-u ZHŽ-a svoju podršku pružio je i MUP RS-a, kao i Veleposlanstvo SAD-a. Sve u cilju da počinitelj bude što prije pronađen.

S obzirom na to da se ubojstvo dogodilo u jednom mirnom mjestu gdje se ovakve stvari praktički ne događaju, šok je još veći. Ono što je istraživački tim Večernjeg lista doznao je i činjenica da je još u siječnju ove godine Lana napisala svoju oporuku, a koji razlozi su naveli da 19-godišnjakinja, pred kojom je bio život i koja je prošlog ponedjeljka trebala nastaviti svoje školovanje na fakultetu u Sarajevu, to učini zasad nije poznato i istražitelji i na to pitanje žele odgovoriti.

Neobična je i okolnost da je djevojka nedavno deaktivirala svoj Facebook profil. Pokušava se doći do svih podataka s Lanina mobitela koji je pronađen, kao i laptopa koji se vještači.

Novi detalji: Lana prije smrti obilazila rijeku gdje je ubijena!

S obzirom na to da su i neke izjave ispitanika u ovom slučaju ostale nedorečene, sve što je sumnjivo pomno se analizira. Istražitelji rade na više lokacija kako bi se ubojicu privelo licu pravde i kako bi bila stavljena točka na “i” ovog slučaja.

MUP Zapadnohercegovačke županije objavio je i priopćenje u kojem moli građane da ako imaju saznanja da se jave policijskoj postaji ili Upravi policije na telefonski broj: 039/830-808.