FOTO | Svečanim otvorenjem započeo Mali božićni sajam Čapljina 2019.

4167

Svečanim otvorenjem Mali božićni sajam u Čapljini na najljepši mogući način nagovijestio je blagdane koji nam stižu.

Da Sajam iz godine u godinu raste kazuje činjenica kako se ovogodišnji sajam ”preselio” na Trg kralja Tomislava, na kojemu ima više prostora za organizaciju i zabavu.

Više stotina Čapljinki i Čapljinaca te njihovih gostiju, uživalo je u sedmom po redu Malom božićnom sajmu kojeg svake godine organizira Udruga ”Life” iz Čapljine.

Ova svečanost trebala je započeti u petak, no zbog loših vremenskih uvjeta odgođena je za subotu, pa su tako organizatorica Ivana Buntić Jovanović i gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić sajam proglasili otvorenim.

”Čast mi je što Vas sve ove godine mogu pozdraviti na glavnom Trgu kralja Tomislava već sedmu godinu za redom. Posebno mi je drago da se sajam odvija na ovoj lokaciji jer smatram da ovaj trg zaslužuje ovakvu manifestaciju poput Malog Božićnog sajma. Posebne riječi hvale htjela bih uputiti našem gradonačelniku Vidiću i zahvaljujem mu se još jednom što je i ove godine podržao naš sajam svojim generalnim pokroviteljstvom te poklonio našem gradu klizalište koje je na radost najmlađih besplatno za sve. Veliko hvala gradonačelniku i one prve godine Sajma kada nitko nije znao kako će se sajam odvijati. Ove godine smo posebno sretni jer smo na većoj i boljoj lokaciji koja čini naš sajam svečanijim i ljepši”, kazala je Ivana Buntić Jovanović, organizatorica Malog božićnog sajma.

Božićni sajam u Čapljini okupio je nešto više od 20. izlagača, obiteljskih gospodarstava te udruga s područja Čapljine. Veliki broj kreativaca izlaže svoja djela, tako da se mogu pronaći razne modne kreacije, nakit, kolači, a ljubitelji dobre hrane i pića mogu uživati u palačinkama, pivu i kuhanom vinu.

Prava atrakcija i ove godine za sve mališane bio je Djed Božićnjak s kojim se naši najmlađi imaju priliku družiti i fotografirati oba dana sajma, odnosno subotu i nedjelju, 14. i 15. prosinca, u vremenskom razdoblju od 11:00 do 15:00 sati.

Ukoliko niste imali priliku doći na svečano otvorenje, to možete učiniti sve do 20:00 sati večeras, ali i u nedjelju, 15. prosinca. Tijekom ovog sajma Vas očekuje: Vlakić – koji će najmlađe vozati kroz grad, Trampolin i igraonica, Poni jahanje, Glazba uživo, Kreativne radionice te mnoštvo bogatog sadržaja.

Napominjemo kako su svečanost otvaranja sedmog Malog božićnog sajma uveličali: Čapljinske mažoretkinje, Plesni studio ”Angels”, HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat te ekipe HGSS Čapljina.