Tužitelj: Lanu je vjerojatno ubila potpuno neuračunljiva osoba

6923

Tko je ubio 19-godišnju Lanu Bijedić, Mostarku i nesuđenu studenticu i dalje je misterija bez rješenja i, što je najvažnije, bez osumnjičenih i uhićenih.

Sedam dana je prošlo, a istraga koju predvodi Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije i dalje je bez uspjeha.

Kako dani prolaze, tako se na tragičnu sudbinu Lane Bijedić dopisuju epizode iz njenog života, posebno onog tragičnog posljednjeg dana, koji samo dodatno zbunjuju istražitelje i javnost koja iz dana u dan prati sporo odmotavanje ovog klupka.

Ubojica na slobodi i nakon 7 dana; policija vještači laptop i kamere

Kako je za Klix.ba kazao tužitelj Josip Aničić, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji, već je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe.

Ipak, Lanin posljednji dan još uvijek je isprepleten kontadiktornostima koje zbunjuju istražitelje.

Istražitelji češljaju i posljednji ispraćaj: Je li se ubojica skrivao u povorci?

“Nadzorne kamere nju su snimile na kružnom toku kod Zvirovića, ali dio od te lokacije do mjesta na kome je pronađena je slabije pokriven kamerama i on je još uvijek obavijen velom tajne. Pretraga terena, rijeke, kao o vještačenje njenog telefona još uvijek nisu dali informacije koje su istražitelji očekivali”, kazao je tužitelj za Klix.ba.

Dodaje i kako još nitko nije priveden, niti ispitan u statusu osumnjičenog te da policija najviše vremena trenutno provodi na tumačenju kazivanja svih onih građana koji su se javili na pozive da pomognu istrazi.

Snimke dokazuju: Lana kilometrima sama hodala kroz Čapljinu prije smrti

Tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar prošle nedjelje oko 19 sati u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Posebno je zanimljivo da je Lana ovog ljeta boravila na kupalištu koje se nalazi samo stotinjak metara od mjesta na kojem je pronađena ubijena, iz čega je izveden zaključak da je poznavala lokalitet.

Lana je u četvrtak ispraćena iz Mostara, a dan kasnije njeno tijelo je kremirano u Beogradu.

Novi detalji: Lana prije smrti obilazila rijeku gdje je ubijena!